Reserveer nu: 0529 – 45 17 82

Softijs Ommen

Iedereen die het heeft geproefd weet het: Ekkelenkamp heeft het lekkerste softijs van Ommen! Al jaar en dag is het softijs een begrip, zowel bij mensen uit Ommen en omstreken als bij toeristen. Iedereen weet Ekkelenkamp te vinden én komt terug! En dat is niet zonder reden. Het beste softijs Ommen wordt dan ook al jaren geheel naar eigen recept gemaakt.

In de jaren 50 is de eerste generatie Ekkelenkamp gestart met het maken van ijs. Derde generatie Ron Ekkelenkamp is nu aan het roer en vertelt: “De liefde voor ijs is er met de paplepel ingegoten. Mijn opa zag al snel toekomst in het maken en verkopen van softijs en mijn vader is hierop verder gegaan.” Ron is nu zelf specialist in het ontwikkelen van nieuwe smaken.

Yoghurt-aardbijsoftijs met echte yoghurt

De meest bekende smaak is zonder twijfel het yoghurt-aardbeisoftijs. Voor de yoghurt wordt geen poeder gebruikt, zoals je in andere ijssalons vaak ziet. Ekkelenkamp gebruikt alleen verse yoghurt van melkveebedrijf Puur Vechtdal. De ijssalon is altijd bezig met het verbeteren van haar smaken softijs. Zo zijn de smaken mokka en banaan al jaren populair en vaak is er een nieuwe tijdelijke smaak te proberen.

Naast softijs, kun je sinds kort ook in Ommen terecht voor heerlijk schepijs van Ekkelenkamp. Er zijn verschillende heerlijke smaken die regelmatig wisselen. Voor het ontwikkelen van de nieuwe smaken haalt Ron vaak inspiratie uit hun eigen patisserie. “Het leuke van schepijs is dat je van bijna alle smaken ijs kan maken. Ik kijk bijvoorbeeld naar onze verschillende soorten gebak en probeer die smaken vervolgens te verwerken in ons ijs.”

Proef het lekkerste softijs OmmenSoftijs Ommen

Wil je jouw vingers aflikken bij écht lekker softijs? Ommen is waar je moet zijn! Het gezellige terras van IJssalon Ekkelenkamp vind je net voor de Vechtbrug als je vanaf de stationsweg het centrum van Ommen inrijdt. In het zomerseizoen kun je 7 dagen per week terecht voor een ijsje. In principe tussen 11:00 en 21:00 uur, maar de tijden zijn ook afhankelijk van het weer.

Wil je niet voor softijs naar Ommen, maar wel voor heerlijk gebak, een lunch of diner in ons restaurant? Ook dat is mogelijk! Lees hier meer over ons restaurant.

Openingstijden Restaurant

Di t/m Do

9:30 tot 17:30


Vr & Za

9:30 tot 22:00


Zondag

10:00 tot 18:00


PATISSERIE


Di t/m Za

9:30 tot 17:00


Zo

10:00 tot 17:30OPENINGSTIJDEN KEUKEN


Lunch


Di t/m Zo

11:00 tot 16:30


Diner


Vrijdag en zaterdag

17:00 - 20:00


Openingstijden IJssalon

Maandag

13:00 tot 22:00


Dinsdag t/m zondag

10:00 tot 22:00


Of bel: 0529 – 45 17 82