Reserveer nu: 0529 – 45 17 82

Omgeving Ommen

Een bezoek aan Ekkelenkamp in Ommen hangt vaak samen met een dagje uit in de omgeving. Maakt u een wandeling in het prachtige Vechtdal? Las dan even een koffiepauze in bij Ekkelenkamp. Een dagje op pad met de fiets? Stop dan sowieso op de terugweg voor een ijsje bij Ekkelenkamp. Neem plaats op ons grote terras en vergaap u aan alle drukte die langs onze ijssalon en ons restaurant trekt.

In de omgeving van Restaurant Ekkelenkamp is van alles te doen. Graag bieden wij u een overzicht van leuke uitstapjes, interessante musea en winkels.

Winkelen in Ommen

In de gezellige hanzestad aan de Vecht is vooral in de zomermaanden altijd wel wat te beleven. Er is elke dinsdagochtend markt en in de zomerweken vieren de Ommenaren en toeristen op elke woensdag feest op de Bissingh. Ga op zoek naar bijzondere snuisterijen die uitgestald staan in de vele marktkraampjes of struin door de gezellige winkelstraatjes.

Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de Quattro Store voor de nieuwste mode, of stap voor unieke vintage mode eens binnen bij De Klaproos. Op zoek naar een fiets- of wandelkaart van de omgeving Ommen? Die vindt u in onze ruime boekenwinkel The Read Shop. Ook De Boerderijwinkel met al haar heerlijke streekproducten is zeker de moeite waard om eens binnen te wandelen.

Fietsen en wandelen in Ommen

Wie van fietsen en/of wandelen houdt kan zijn geluk op in de omgeving Ommen. Het prachtige Vechtdal biedt een unieke verscheidenheid aan natuur. Van dichte groene bossen tot uitgestrekte heidevelden. En van interessante flora en fauna langs de rivier de Vecht tot de bijzondere zandvlakte de Sahara.

In het Vechtdal liggen heel veel verschillende wandel- en fietsroutes uitgestippeld. Zo zijn er bijvoorbeeld de Boerenfietsroutes die u langs verschillende gastvrije boeren voert. Bezoek de boekenwinkel in Ommen voor een uitgebreid aanbod van fiets- en wandelroutes.

Musea in Ommen

Bent u een cultuur en kunstliefhebber? Ook dan is er genoeg te beleven in de omgeving Ommen. Breng een bezoek aan het Streekmuseum Ommen. Een museum dat al sinds 1952 bestaat en bekend staat als de oudheidkamer van Ommen. Hier wordt cultuurbezit van Ommen verzameld, bewaard en geëxposeerd.

In het Tinnen Figuren Museum vindt u kunst, ambacht, geschiedenis, veldslagen en kinderspeelgoed. De wereld van tinnen figuren lijkt heel erg op de echte wereld maar is dan slechts 30 mm hoog. De collectie van dit museum bestaat ui meer dan 100.000 tinnen figuren en is zeker een bezoek waard!

Bij Witharen, ongeveer 6 kilometer van Ommen, ligt een meubel- en keramiekatelier met rondom een beeldtuin. In Atelier Witharen kunt u de meubels van meubelmaker Louis van Vilsteren en handgevormde keramiek van Thea Dijkema bewonderen.

Overnachten in Ommen?

Wilt u blijven overnachten in Ommen? Dat kan! Ommen heeft veel gezellige campings, een aantal goede hotels. Zoekt u een fijne bed and breakfast? Dan is B&B de Stek wellicht iets voor u.

Pauze bij Ekkelenkamp

Vergeet niet tijdens uw tocht of uitje te pauzeren bij Ekkelenkamp. Geniet van koffie en gebak op ons terras of ontspan tijdens een heerlijke lunch. Nog veel kilometers te gaan? Dan een ijsje mee voor onderweg?!

Openingstijden Restaurant

Di t/m Do

9:30 tot 17:30


Vr & Za

9:30 tot 22:00


Zondag

10:00 tot 18:00


PATISSERIE


Di t/m Za

9:30 tot 17:00


Zo

10:00 tot 17:30OPENINGSTIJDEN KEUKEN


Lunch


Di t/m Zo

11:00 tot 16:30


Diner


Vrijdag en zaterdag

17:00 - 20:00


Openingstijden IJssalon

Maandag

13:00 tot 22:00


Dinsdag t/m zondag

10:00 tot 22:00


Of bel: 0529 – 45 17 82