Reserveer nu: 0529 – 45 17 82

IJssalon Overijssel

Van alle ijssalons in Overijssel is IJssalon Ekkelenkamp misschien wel de meest bekende. Al jaar en dag is Ekkelenkamp een begrip in het Overijsselse Ommen en omstreken. En zelfs ver daarbuiten, dankzij toeristen die het woord over Ekkelenkamp door heel Nederland verspreiden. De ijssalon is bekend geworden om haar heerlijke softijs en sinds een aantal jaren kun je er ook terecht voor het lekkerste schepijs. Al het ijs wordt geheel naar eigen recept gemaakt. IJssalon Overijssel

Al sinds de jaren 50 is het ijs van Ekkelenkamp een begrip. Ron Ekkelenkamp staat nu aan het roer als derde generatie Ekkelenkamp. Ron: “De liefde voor ijs is er met de paplepel ingegoten. Mijn opa zag al snel toekomst in het maken en verkopen van ijs en mijn vader is hierop verder gegaan.” Nu is Ron zelf elke dag in de weer met het ontwikkelen van nieuwe smaken ijs.

IJs van verse yoghurt uit Overijssel

Een smaak die al jarenlang op de kaart staat bij de IJssalon in Overijssel is het bekende yoghurt-aardbeiensoftijs. Voor de yoghurt gebruikt Ekkelenkamp geen poeder maar verse yoghurt afkomstig van Puur Vechtdal, een melkveehouderij die eveneens gevestigd is in Overijssel. Ekkelenkamp is altijd bezig met het verbeteren van smaken, of het toevoegen van nieuwe (tijdelijke) smaken ijs. Zo zijn de smaken mokka en banaan al jaren populair en heeft ook Yoghurt-Mango-Abrikoos op het menu gestaan.

Liefhebbers van schepijs kunnen ook hun vingers aflikken bij de ijssalon in Ommen. Met veel verschillende smaken die regelmatig wisselen is er voor ieder wat wils. De inspiratie voor nieuwe smaken haalt Ron vaak uit hun eigen patisserie. “Het leuke van schepijs is dat je van bijna alle smaken ijs kan maken. Ik kijk dan bijvoorbeeld naar onze verschillende soorten gebak en probeer die smaken vervolgens te verwerken in ons ijs.”

Bezoek Ekkelenkamp IJssalon Overijssel

IJssalon Overijssel is gevestigd in Ommen, net voor de Vechtbrug als je vanaf de stationsweg het centrum van Ommen inrijdt. In het zomerseizoen is Ekkelenkamp 7 dagen per week geopend. De openingstijden zijn dan in principe van 11:00 tot 21:00 uur. De tijden zijn echter ook afhankelijk van het seizoen en de warmte van de zonnestralen.

Ben je niet zo gek op ijsjes, maar wel op gebak? Of ga je liever voor een heerlijke lunch of diner? Dit is mogelijk in ons restaurant.

Openingstijden Restaurant

Di t/m Do

9:30 tot 22:00


Vr & Za

9:30 tot 22:00


Zondag

10:00 tot 22:00


PATISSERIE


Di t/m Za

9:30 tot 17:00


Zo

10:00 tot 17:30OPENINGSTIJDEN KEUKEN


Lunch


Di t/m Zo

11:00 tot 16:30


Diner


Di t/m Zo

17:00 - 20:00


Openingstijden IJssalon

Maandag

12:00 tot 22:00


Dinsdag t/m zondag

10:00 tot 22:00


Of bel: 0529 – 45 17 82